Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?

En berättelse om världens mest gåtfulla fisk ​som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.
Det är också berättelsen om författaren Patrik och hans pappa och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde och om livet. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden. Ålens varande blir här, i full kraft, en spegling av människan och den jord vi lever på. En vacker, rörande, humoristisk och existentialistisk pjäs om att försöka hitta hem. Vem är jag? Vart är jag på väg? Vart kommer jag ifrån?

 

Dramatikern och regissören Pelle Öhlund kommer här tillbaka till Dalateatern efter succén med ​Det röda trädet​.

Repetitionerna startade med ett studiebesök till Tunaån i Borlänge. Dit följde P4-Radio Dalarna och intervjuade regissör och dramatiker Pelle Öhlund samt skådespelarna Anna Granquist och Joel Torstensson. Lyssna på inslaget här. Det startar 1:35:40 i programmet och slutar 1:47:40.

Läs förhandsartikeln i Dalademokraten: Dalateatern sätter upp Ålevangeliet i höst

Läs reportage i Dalarnas Tidningar: Nu ska succéboken bli teater i Dalarna

Läs mer om vad som gäller för ditt besök med anledning av coronapandemin,